Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okurková sezóna 2024

19. 9. 2024

Na „Čapím hnízdě“ vysvětili kapličku

Čemu se divíte? Když může mít předseda vládní ODS P. Fiala svoji „kampeličku“, jejíž ředitel spáchá sebevraždu, proč by předseda nejsilnější opoziční strany, A. Babiš (ANO 2011), nemohl mít na svém Čapím hnízdě“ kapličku? Ochotných kněží, kteří tento Boží stánek vysvětí, se v Čechách jistě najde vždycky dost. Na Moravě by to tak snadné nebylo, protože tam obyvatelé berou víru vážněji.

Kdyby se svět nenacházel tak blízko Třetí světové válce a kdybychom měli jiné starosti, než je spokojené poplácávání se ministrů Fialovy vlády po ramenou, jak dobře to dělají, že státní dluh za této vlády vzrostl za první čtvrtletí letošního roku na částku 3 332,3 miliardy Kč, pak bychom se této banální, ba hodně bulvární informaci zasmáli a brali ji jako kolorit naší znuděné politické třídy.

Babiš a jeho nejbližší spolupracovníci pojali tuto akci jako protest proti snobismu našich umělců a části vládních politiků. Namísto šatů v křiklavých barvách se rozhodli demonstrovat svou křesťanskou víru tím, že si vzali na krk křížky a vypravili se na Čapí hnízdo“, posvátné místo všech zaměstnanců politické divize Agrofertu.

Stalo se tak symbolicky, v předvečer svátku sv. Cyrila a Metoděje, slovanských věrozvěstů, kteří na pozvání velkomoravského knížete Rostislava přišli v r. 863 do staroslavného Velehradu, odkud šířili křesťanskou víru a vzdělanost v novém jazyce – staroslověnštině. Velehrad býval po roce 1989 místem častých návštěv našich politiků, nejen členů a funkcionářů KDU-ČSL. Jezdili sem V. Havel, V. Klaus i další vrcholní politici. Párkrát sem zavítali i zástupci ANO 2011: A. Babiš a A. Schillerová.

Letos je všechno jinak. Po evropských volbách se změnilo i chování předních politiků ANO 2011. Paní Alena se již nebude muset trmácet na Velehrad jako v minulosti, když se její šéf postaral o to, že „Čapí hnízdo“ se skoro za jednu dekádu soudních tahanic ohledně oprávněnosti vyplacení 50milionové dotace na tento zemědělský podnik (z holdingu Agrofert) stalo jakýmsi „poutním místem“ i „Golgotou“ zároveň pro majitele, jehož se politickým soupeřům dodnes nepodařilo „ukřižovat“. Babiš stále žije ‒ a světe, div se! – a hodlá se znovu stát premiérem ČR! Taková troufalost, že ano? A aby toho nebylo málo, nechal prý postavit a vysvětit v tomto svém sídle kapličku!

Jak se dalo očekávat, ne všem lidem je nejnovější počin „babišovců“ po chuti. Kritizují všechno, co Babiš udělá, ale nechtějí vidět nic z toho špatného, co má na svědomí jejich „svatý“ Petr Fiala. Všimli jste si, jak „fialovci“ rychle vycouvali od svého veledůležitého ideologického předsevzetí: prý budou rozvíjet „odkaz“ V. Havla. Nikoli jen oprašovat jeho „svaté“ obrázky.

Naposledy byli zástupci Pětikoalice (její předsedové + MPA) u hrobu V. Havla v roce 2021. Brzy pochopili, že nestačí vystavovat jeho fotografie na stěny svých kanceláří. Je třeba se tím „odkazem“ řídit, což nedovedou, protože jsou svým založením (mentálně a intelektuálně) úplně jiní, než býval V. Havel. Nebyl to mluvka, jalový žvanil (jako Fiala), ani politický doktrinář, nýbrž bohém a volnomyšlenkář. Do předem připravených „škatulek“ těchto Fialových „demokratů“ by se nevešel (a ani vejít nechtěl). Proto je dnes okolo jeho „odkazu“ pověstné ticho po pěšině. Všechno přehlušila Ukrajina a posluhování „svatému Volodymyru Zelenskému“. Nic víc se už do tohoto deformovaného světa našich liberálů nevejde. I tak z toho mají zamotanou „šišku“.

Zde jsou reakce čtenářů na článek, který informuje o kapličce na „Čapím hnízdě“. Článek L. Vltavského (to je ten novinář, který se rád podbízí MPA, ale i P. Fialovi a dalším politikům koalice) má titulek: Schillerová se pomodlila a peklo zamrzlo: Lidé glosují Babiše a exministryni při svěcení kapličky na Čapím hnízdě (Super.cz, 4. 7. 2024, 13:24).

K tomu poznamenám svůj dojem z celé této „okurkové záležitosti“. Člověk by nevěřil tomu, kolik bývalých komunistů se dalo po roce 1989 na novou „víru“. Někteří z nich tu předlistopadovou víru, „uhlířskou“, přes noc vyměnili za římskokatolickou. Co k tomu víc dodávat? Znám řadu případů, kdy tito lidé, snad ze strachu, jaké hrůzy je čekají na onom světě jako trest za jejich zločiny během vlády komunistů, navštěvují jedno „svaté“ místo za druhým, včetně míst spjatých s kultem Panny Marie. No – když té své nové „víře“ věří, nedá se s tím nic dělat. Rozvědčík na Hradě, který je ateista od narození, to má jednodušší: stačí mít včas připravenou novou uniformu.

● Čtenář J. F. píše: „Ďábel se spojil s čertem. K nevíře je, když StBák v EU Bureš ve spojení s pávicí, tlustou tetkou Alenou, co nosí kříž na krku a hraje si na svatou. Tato dvojice už sestoupila na největší dno slušnosti. Mají tito ubožáci vůbec mozky?“

● Čtenář P. L. uvádí: „Bývalý komunista a konfident StB světí kapličku. To nevymyslíš.“

● Čtenářka J. N. si klade řadu otázek: „To jsou paradoxy. Slovák chce vládnout rodilým Čechům. Komunista buduje kapličku na doporučení svého kamaráda. Schillerová, tak často ověšená křížky, se fotí při požehnání. Kdo jim může věřit, že je vše upřímné, že nehrají divadlo pro voliče, kteří neužívají svůj rozum…?“

Vyskytli se ovšem i pochybovači, kteří „anonistům“ jejich příklon ke křesťanství nevěří. Například čtenářka M. J. uvádí toto: „Ráda bych slyšela Pávici se modlit. Pochybuji, že nějakou modlitbu zná, natož celou.“

A jiný čtenář J. S. to vidí takto: „Modlení v kapli začíná… Ve jménu Otce Bureše a jeho služky Pávice. Amen.“

Někteří čtenáři se pokusili o pohled „politologa“. Např. čtenář M. T. si o tom všem myslí toto: „Babiš chce přetáhnout do ANO [2011] voliče KDU-ČSL.“ Pisatel to vyjádřil přesně: voliče, nikoli Jurečku, Výborného, Zdechovského a další „černoprdelníky“ v politice.

A jiný čtenář, A. H., se pokusil o návrat do nedávné minulosti: „Zavzpomínali na kněze Toufara, pokrytci?“ K tomu poznamenávám: Myslíte, že se tam šlo až do takových „detailů“? Vždyť ani u K. Konečné se nevzpomíná na M. Horákovou, gen. H. Píku a další popravené!

                                                                        ●●●

„Fialový mor“ zachvátil Českou televizi i naši politiku

Možná namítnete, že přeháním a že zase tak zle u nás není. No – nevím. Obávám se, že je to mnohem horší, než se na první pohled zdá. Jak se mi podařilo zdokumentovat zhruba na třiceti případech „fialových“ svršků našich redaktorek ČT (našlo se i pár „podkuřovačů“ z řad mužských presstitutů), to, co jsem před více než dvěma měsíci označil za „exces“, se mezitím stalo zcela běžným, každodenním jevem. Neměli bychom si na něco takového zvykat, protože tím bychom tomuto politického extremismu dávali „zelenou“. Ve veřejnoprávním médiu něco takového nemá místo!

V článku Součkova ČT „zfialověla“, šlendrián v práci pokračuje… (SN č. 6/2024, vloženo 21. 6. 2024, ZDE) jsem před třemi měsíci uvedl hned tři případy, kdy si redaktorky ČT na sebe vzaly oblečení ve fialové barvě. Domníval jsem se, že po tomto upozornění se pár rozumných lidí, pokud ještě nějací takoví v této prohnilé a kolaborantské televizi zbyli, chytí za nos a přestanou s tím trapným a nedůstojným podbízením se Fialově vládě. Bohužel – nestalo se tak.

Celého čtvrt roku to s menšími pauzami pokračovalo dál. Ředitel J. Souček to mohl zarazit ze dne na den, ale k tomu zřejmě nemá odvahu ani sílu. Na vyhazov N. Fridrichové, která měla být z ČT vyhnána již dávno, si Souček troufl, protože i „duševní mrzák“ M. Kubal ji raději hodil přes palubu, aby si zachránil svůj krk, ale na stopku pro „podkuřování“ neschopnému Fialovi „koule“ nemá. V ČT není nikdo, kdo by tomu „fialovému“ vlezdoprdelismu zatnul tipec. Podle toho tato televize vypadá: Každý si tam dělá, co chce.

Zpočátku jsem měl podezření, že za celým tímto nechutným divadlem stojí hloupý a ušatý M. Kubal, kterému jde výhradně o to, aby se udržel ve funkci šéfa zpravodajství. Ale protože od zveřejnění uvedeného článku se četnost výskytu fialového oblečení u televizních redaktorek, dokonce i regionálních, nejen nezmenšila, nýbrž naopak, vane vítr nejspíš nikoli z Kubalovy kanceláře, ale úplně odjinud, kam zřejmě ani vliv J. Součka nesahá.

Zoufalému premiéru P. Fialovi rozumím: Dělá všechno pro to, aby vylepšil svůj obrázek v médiích. Přitom ČT jen pokračuje v kampani, kterou začala již před parlamentními volbami z října 2021. Tehdy de facto Fialovi vyhrála volby. Nedávno internetový deník „Forum24“ kritizoval bývalého redaktora serveru „Aktuálně.cz“ D. Klimeše kvůli tomu, že se prý ještě na jaře 2021 posmíval P. Fialovi za to, když tvrdil, že on podzimní volby vyhraje. (Nejspíš měl nějaké „tajné“ informace, které jiní lidé neměli.)

V té samé době jsem o tomtéž psal i já: nic totiž budoucímu vítězství tohoto neslaného a nemastného předsedy ODS nenasvědčovalo. Na mítinky koalice SPOLU téměř nikdo nechodil, a tak si sympatizanti „fialovců“ vybíjeli zlost na politické konkurenci, např. hrubým narušováním Babišových předvolebních akcí, kde bývala návštěvnost nesrovnatelná s tou sešlostí na mítincích koalice SPOLU. Nebýt tehdy „nadstandardního“ fandění pracovníků ČT, Fiala by nikdy volby nevyhrál. Kdosi ze zákulisí to „zařídil“.

Správný předseda vládní koalice by měl být takový „frajer“, že by měl být schopen přesvědčit o případném vítězství ve volbách především občany, kteří k volbám chodí, ale i ty, kteří na to již desítky let kašlou. Přesto se za celou dobu účinkování této vlády nikdo z koaličních politiků neodhodlal svolat mítink („tábor lidu“) na podporu vlády. Kdysi „Milion chvilek pro demokracii“ svolával statisícové demonstrace proti Babišovi na Václavské náměstí i na Letnou. Nejnovější akce této organizace u budovy České televize na Kavčích horách, a to na podporu N. Fridrichové, skončila naprostým fiaskem: sešlo se zde asi 30 osob. Tak nějak podobně by to nejspíš dopadlo i s mítinkem na podporu této prolhané a asociální vlády. Nikdo by tam nepřišel – kromě novinářů, kteří to mají jaksi v popisu práce.

Premiér P. Fiala by se měl aspoň „pochlapit“ a okázalé „podporovatele“ z ČT okřiknout nebo usměrnit. Všechny tyto osoby nedělají Fialovi „reklamu“, ale spíše „medvědí službu“. Bohužel – efekt bude přesně opačný. Ukazuje se, že Fialovu vládu podporují již jen rodiny členů vlády, možná ani to ne.

Moje rada řediteli ČT J. Součkovi zní: Všechny ty „podkuřovače“ (týká se to téměř výhradně žen) vyhodit!  A ještě rada pro předsedy politických stran, jejichž političky se rovněž navlékly do fialových šatů? Taky vyhodit. Ať se jdou živit poctivou prací, nikoli jen podbízením se P. Fialovi!

─────

Další případy „fialového“ oblečení v ČT i u našich političek

Překládám čtenářům SN neúplný soupis toho, co se mi podařilo zaznamenat při nepravidelném sledování České televize, zejména zpravodajské stanice ČT24. V několika případech se fialové oblečení týká i političek některých stran (ANO 2011, KDU-ČSL) či známých osobností (celebrit). Vůbec první případ, který jsem zaznamenal, se odehrál ještě před zveřejněním výše zmíněného článku o Součkově „zfialovělé“ ČT, tedy dne 20. 6. 2024.

ČT24, 20. 6. 2024,“Události, komentáře“, 22:00: v jednom z „dálkových“ vstupů do tohoto pořadu se objevila ve fialových šatech politička Babišova uskupení ANO 2011, poslankyně Jana Mračková-Vildumetzová. Podobně jako ona se objevily buď v ČT, nebo na fotografiích některých zpravodajských webů tyto političky ve fialovém oblečení: nově zvolená europoslankyně Klára Dostálová a předsedkyně poslaneckého klubu ANO 2011 Alena Schillerová.

ČT1/ČT24, 21. 6. 2024, 19:00, „Události“: moderátorka hlavní zpravodajské relace Jana Peroutková je oblečená ve fialových šatech. Inu, průkopnice!

ČT24, 22. 6. 2024, dopolední zpravodajský blok, „Studio 6“: V tomto případě se nejednalo o experimentování s fialovou, nýbrž s růžovou barvou. Moderátorka pořadu Jolka Krásná (pokaždé, když tuto osobu vidím, vybaví se mi písnička ze školních let: „Děduška Maroz, jolku nam priňos…“), která se ve vysílání střídala s „předčítačem zpráv“ Ondřejem Topinkou, se blýskla svými růžovými šatičkami. Vypadala v nich jako odvážná školačka z 3. A jedné pražské základní školy. A aby v tom experimentování nezůstala sama, její „parťák“, Ondřej „Habrůvka“ Topinka, si na sebe vzal slušivou růžovou kravatu. Dělali dojem, že právě přišli z nějakého nočního erotického klubu, kde se zábava protáhla do ranních hodin. Oběma pracovníků ČT doporučuji, aby si víc než módu hlídali svou češtinu. Topinka se svého času „proslavil“ tím, že přejmenoval ostravskou čtvrť „Hrabůvku“ na „Habrůvku“. Redaktorka Krásná zase nezvládá skloňování číslovek. Bohužel – ani v jednom z těchto případů to růžové oblečení nezachrání.

 ● ČT24, 22. 6. 2024, zpravodajská relace po 24.00 hodině: „předčítačka zpráv“ Nina Ortová má rovněž fialové šaty. Nestačím zírat, jakým tempem se ty zaměstnankyně ČT dokáží navléknout do čehokoli fialového!

ČT24, 23. 6. 2024, zpravodajský blok mezi 10.00 a 11.00 hod.: Během přímého přenosu pietního aktu kladení věnců u památníku obětí nacistické represe vůči obyvatelům obce Ležáky na Chrudimsku měly dvě ženy z řad politiků, kteří tyto věnce kladli, na sobě fialové šaty. (Tyto osoby se nepodařilo ztotožnit.)

Server „Echo24.cz“ dne 28. 6. 2024: zveřejněna fotografie europoslankyně Michaely Šojdrové (KDU-ČSL), která měla na sobě fialové šaty. Bylo to v době, kdy tato politička prostřednictvím Nejvyššího správního soudu, ale i médií, řešila kauzu svého nezvolení do EP, a to kvůli preferenčním hlasům; tuto europoslankyni předběhl O. Kolář (TOP 09).

TV NOVA, 29. 6. 2024, sportovní relace ve 20:15 v rámci „Televizních novin“: moderátorka Inna Puhajková si oblékla fialové šaty.

ČT24, 29. 6. 2024, mezi 21:10-22:00, pořad „Historie.cs.“: moderátor pořadu Jiří Šesták si na sebe vzal fialovou košili (asi jinou doma neměl) – bez kravaty.

ČT i ostatní média, 29. 6. 2024: byla zveřejněna fotografie ze zahájení 58. MFF v Karlových Varech, na níž se manželka bývalého prezidenta republiky V. Havla, Dagmar Havlová (roz. Veškrnová), objevila ve slavnostních šatech fialové barvy.

ČT1/ČT24, 30. 6. 2024, 13:50, pořad „Otázky V. M.“: europoslankyně Jaroslava Pokorná-Jermanová (ANO 2011) měla na sobě fialové šaty. V období mezi 23. 6. a 30. 6. 2024 se v ČT24 objevil i moderátor Roman Fojta s fialovou kravatou. Zkrátka: „fialovému moru“ podlehl již kdekdo.

ČT1/ČT24, 1. 7. 2024, 19:00, „Události“: Galerii hlupáků a hlupaček, kteří si na sebe oblékli něco ve fialové barvě, rozšířila obstarožní prorežimní manipulátorka a lhářka, která si již dlouhá léta hraje na jakousi nepostradatelnou „celebritu“ – moderátorka Marcela Augustová. Oblékla si šaty ve fialové barvě (odstín spíš do červena, snad vzpomínka na ty, jimž kdysi sloužila stejně statečně a odhodlaně ‒ jako současnému „fialovému hnusu“).

ČT24, 2. 7. 2024, 23:00, zpravodajská relace: Známá „předčítačka zpráv“ Nikola Reindlová si na sebe vzala fialové šaty. Zdá se, že navzdory svému těhotenství, kterého si musel všimnout i slepý, stále poctivě plní pokyny svého šéfa – hloupého a ušatého propagandisty M. Kubala.

ČT24, 4. 7. 2024, 22:20, „Události, komentáře“: Moderátor Daniel Takáč si „na dálku“ pozval do svého pořadu jednu z političek Babišova uskupení ANO 2011 – poslankyni Margitu Balaštíkovou. Tento vstup byl vysílán z Uherského Hradiště. Dotyčná politička (navzdory tomu, že byla tma) měla na sobě fialovou halenku. Komu se chtěla zavděčit, ví pouze ona sama, protože politici a političky Babišova ANO 2011 patří k největším kritikům Fialovy vlády. Svým fialovým oblečením se zřejmě pokoušejí dát najevo, že to s tou kritikou nebude až tak vážné. Před časem se do této političky pustil známý nepřítel žen z deníku „Forum24“, kam dlouhá léta přispívá i P. Fiala, redaktor P. Šmejkal.

ČT24, 6. 7. 2024, 21:00, zpravodajská relace: moderátor Jiří Václavek si ke svému „předčítání zpráv“ vzal fialovou kravatu. Tento redaktor patří k největším patolízalům současné vlády z ČT. S jeho šedým oblekem to sice barevně ladilo, avšak Václavkovo provládní „podkuřování“ se již ocitlo mimo mantinely toho, jak se zaměstnanec veřejnoprávní televize má správně chovat.

ČT1/ČT24, 9. 7. 2024, 19:00, „Události“: moderátorka Marcela Augustová má na sobě opět fialové šaty (stejné jako posledně). Není jasné, zda si je pořídila z vlastní iniciativy, nebo jen splnila příkaz svých nadřízených. Opakovaný vtip přestává být vtipem.

ČT1/ČT24, 10. 7. 2024, 19:30, „Události“: reportérka Nikol Coufalová, působící v jihočeské regionální redakci ČT, měla během svého vystoupení před kamerou fialové šaty.

ČT1/ČT24, 17. 7.2024, 19:00, „Události“: moderátorka Barbora Kroužková se objevila ve fialových šatech. Rovněž její kolega-spolumoderátor Martin Řezníček se hodlal „fialovcům“ zavděčit, a proto si ke svému obleku vzal fialovou kravatu. Škoda, že s tímto divadýlkem na „barevné sladění“ moderátorů nezačala ČT již dávno. Mohla to být velká legrace. I tak mají „presstituti“ z ČT dva roky zpoždění. Měli takto podporovat vládu, které pomáhali vyhrát volby v r. 2021, již od samého začátku. Teď už to nevytrhnou, protože Fiala bude brzy končit. Ani fialové svršky těchto novinářských poskoků z ČT na tom nic nezmění. ‒ Jen by mě zajímalo, kdo tuto „fialovou módní přehlídku“ před televizními kamerami financuje. Pokud si to ty stárnoucí „krasavice“ platí ze svých nadstandardních výdělků v ČT, budiž jim přáno. Proti jejich špatnému vkusu nelze nic namítat. Občas to vypadá jako v krematoriu při posledním rozloučení se zesnulým. Pakliže je to ovšem hrazeno z peněz koncesionářů, pak se jako jeden z nich musím vůči tomuto rozhazování peněz, které zaměstnancům ČT nepatří, důrazně ohradit. Plaťte si to ze svého, vy nestydatí nenažranci!

ČT1/ČT24, 20. 7. 2024, před 19:00, informace o počasí: moderátorka Taťána Miková má na sobě fialové šaty.

ČT24, 24. 7. 2024, 9:00, „Studio 6“: moderátorka Nikola Reindlová se po mnoha experimentech s oblékáním tentokrát objevila ve fialových šatech. K její tloustnoucí postavě (v důsledku špatně skrývaného těhotenství) se tato barva doopravdy nehodila. Ty starší barevné „kreace“ byly lepší.

ČT1/ČT24, 26. 7. 2024, před 19:00, informace o počasí: Meteoroložka Alena Zárybnická se nechtěla nechat zahanbit svou kolegyní T. Mikovou, a proto se rovněž oblékla do fialových šatů. Chápu, že Miková musela být první, když se chce udržet ve funkci vedoucí skupiny televizních meteorologů. (Upřímně: je jich tam jako „malých myší“.)

ČT24, 26. 7. 2024, 22:00, „Události, komentáře“: Jednou z pozvaných političek („na dálku“) do tohoto pořadu byla bývalá europoslankyně Michaela Šojdrová (KDU-ČSL). Také ona se objevila ve fialových šatech. (Inu, dámské krejčové mají „žně“. Tolik „fialových kreativců“ tady desítky let nebylo! Když se chce, všechno jde, soudruzi!) Možná si tato neúspěšná uchazečka o výnosné bruselské „korýtko“ chtěla jen šplhnout u „pana profesora“. Měla však smůlu. Stížnost na přepočítání preferenčních hlasů měli na starosti úplně jiní lidé než vládní „desáté kolo u vozu“ z Brna. Na druhé straně je docela zábavné sledovat, jak dokáží naše jinak líné političky být najednou aktivní, když se jedná o jejich „koryta“.

ČT1/ČT24, 7. 8. 2024, 19:00, „Události“: moderátorka Barbora Kroužková se objevila opět ve fialovém oblečení – již poněkolikáté. Že ji hanba nefackuje! Žádná mladice ani krasavice to není, a tak to „dohání“ tímto trapným způsobem. Možná to dělá jen ze strachu, aby ji nevyhodili podobně jako N. Fridrichovou. Všechny tyto „fialové nány“ je potřeba vyhodit. Pokud to nezvládne J. Souček, bude se toho muset ujmout nějaký větší „sekáč“. V témže pořadu se objevila ve fialových šatech rovněž jedna z regionálních redaktorek – Veronika Tupá. Je nejen „tupá“, ale i „fialová“. Z toho musí být štěstím bez sebe i samotný „pan profesor“.

ČT1/ČT24, 18. 8. 2024, před 19:00, relace o počasí: meteoroložka ČT Alena Zárybnická má opět fialové šaty.

ČT24, 22. 8.2024, 21:00, pořad „90′“: „předčítačka zpráv“ Klára Radilová si na sebe vzala fialovou halenku.

ČT1/ČT24, 23. 8. 2024, 19:00, „Události“: moderátorka Marcela Augustová se opět objevila před kamerami ve fialových šatech (stále stejných).

ČT24, 30. 8. 2024, 22:30, „Události, komentáře“: Jedním z hostů tohoto zpravodajského pořadu byla i Markéta Gregorová, jediná zástupkyně "Pirátů" v europarlamentu. Jejím koníčkem jsou barevné vlasy: tentokrát si konečky vlasů obarvila do fialového odstínu. Ať žije originalita!

─────

Tento přehled za měsíce červen, červenec a srpen 2024 obsahuje zhruba třicet položek. Přesto není úplný, protože jsem zaznamenával jen ty případy, které jsem měl možnost vidět na vlastní oči. Myslím si, že nejsem sám, komu připadá taková četnost fialového oblečení u pracovníků ČT, zejména u žen, poněkud zvláštní a nenormální.

Že by všechny tyto moderátorky a redaktorky najednou ve svém šatníku objevily šaty, halenku či jiný svršek fialové barvy (zatím tam žádná nepřišla ve fialových bikinách), to jistě nebude náhoda? Proto by mě zajímalo, kdo tuto „maškarádu“ organizuje a financuje. Nejsem totiž tak naivní, abych uvěřil tomu, že si to tyto ženy kupují nebo nechávají šít v nějakém drahém krejčovském salónu ze svého!

Co s tím hodláte udělat, pane řediteli Jane Součku? Nemyslíte si, že toho trapného „podkuřování“ neschopnému premiéru P. Fialovi bylo už dost? Proč to ti vaši podřízení dělají? Nutí je k tomu někdo (že byste to byl zrovna Vy?), nebo za to dostávají ke svým nadstandardním platům ještě zvláštní odměnu? Skončete už s tou šaškárnou, nebo raději okamžitě rezignujte! Ostudy okolo ČT již bylo víc než dost!

Jako přílohu bez dalšího komentáře připojuji fotografie několika našich politiků (hlavně žen) či jiných veřejně známých osob, kteří si na sebe v posledních několika týdnech oblékli fialové šaty či jiné doplňky v této barvě.

Milé dámy, opravdu vám ten „profesůrek“ z Brna stojí za to, abyste se takto ztrapňovaly? Občané a voliči to nijak neocení, ale vy si tím zkomplikujete své další „vegetování“ v politice. P. Fiala se svou koalicí SPOLU bude mezitím již dávno na smetišti dějin, ale s vámi se ta ostuda potáhne dlouhé roky! Vezměte rozum do hrsti a začněte se chovat normálně! K politice vždy patřily: důstojnost a mravnost! Pamatujte na to!

─────

Politici a političky ve fialovém oblečení

kolaz-fialova-kopie.jpg

 

●●●

Hvězdárna v Brně – kontaktní místo pro mimozemšťany

Pokud si říkáte, že letošní léto přineslo aspoň tuto povzbudivou zprávu, musím souhlasit. Kdo někdy něco četl o pečlivě utajovaných informacích o kontaktech některých zemí s mimozemskými bytostmi (počínaje legendární havárií UFO u Roswellu ve státě Nové Mexiko dne 2. 7. 1947), ten jistě ví nebo aspoň tuší, že na celou pravdu není lidstvo ani dnes ještě připraveno. Jen tak mimochodem: první jednání na nejvyšší úrovni s „ufony“ probíhala již za vlády amerického prezidenta D. D. Eisenhowera (1953-1960).

Časopis „Týden.cz“ přinesl na začátku srpna zprávu ČTK s tímto titulkem: Hvězdárna v Brně se prohlásila za kontaktní místo pro mimozemšťany (Týden.cz, 4. 8. 2024, 11:20). To samo o sobě je povzbudivá informace. Ještě nejsme ztraceni, třebaže doba masového sledování amerického seriálu o UFO (v hlavní roli s D. Duchovnym) je již dávno pryč. Podobně jako kdysi úspěšné seriály MASH nebo Dallas.

Já osobně tuto zprávu ČTK, které jiné zpravodajské weby nevěnovaly žádnou pozornost, vítám. Vadí mi na ní jediná věc: Proč zrovna v Brně? Copak nikde jinde hvězdárny nejsou? Brno již začíná být toxické: pochází odtud snad polovina všech ministrů Fialova kabinetu – včetně Dona Pabla, jenž se vzdor všem skandálům stále tváří jako neviňátko. Zkrátka: Brno má u našich občanů špatnou pověst. Za to může poděkovat jistému „profesůrkovi“, který si rád pochutnává na „Nutelle“.

Opravdu se nejedná o aprílový žert. Poté, kdy Fialova vláda předvedla „přemet“ ve věci vyslání našeho zástupce do vesmíru, protože na to prý nejsou peníze (ty nejsou ani na jiné potřebné záležitosti), našlo se uplatnění i pro toho budoucího astronauta/kosmonauta. Ambasadorem pro vnější vesmír byl totiž jmenován záložní astronaut „Evropské kosmické agentury“ – Aleš Svoboda. Konečně i on dostal „korýtko“, aby se na něho nezapomnělo, až Fialova vláda skončí v propadlišti dějin.

O této problematice viz tento odkaz:

https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/hvezdarna-v-brne-se-prohlasila-za-kontaktni-misto-pro-mimozemstany_567454.html

8. 9. 2024

‒ RJ ‒

─────

P. S.

„Forum24“ tvrdí, že u nás nemáme „fialovou totalitu“!

Ve chvíli, kdy jsem připravoval ke zveřejnění tento text, objevil se v internetovém deníku „Forum24“ článek redaktora J. Jandourka na téma: „fialová totalita“. Je to již zčásti neaktuální téma, protože po „sviních“ O. Foltýna již žádná větší „pecka“ od našich „fialových zachránců demokracie a světového míru“ nemůže přijít. Kde jsou ty časy, kdy v tomtéž deníku častovali své odpůrce „nálepkami“ typu „Putinova mírová holubice“ (označení pro poslance ANO 2011 Jiřího Maška)?

Tentokrát si Šafrův pisálek J. Jandourek vzal na paškál předsedkyni strany „Trikolóra“ – Zuzanu Majerovou-Zahradníkovou. Do místopředsedy této opoziční strany, Petra Štěpánka, si netroufl „kopat“, protože ten za týden kandiduje ve volbách na společné kandidátce SPD, Trikolóry a PRO. Co kdyby uspěl, že ano? U Šafrů se strefují s oblibou do žen: počínaje K. Konečnou, přes A. Schillerovou, K. Dostálovou atd. K největším odborníkům na házení špíny tam patří „historik“ P. Šmejkal. Jeho dehonestační články na tyto viditelné ženy naší politiky by vydaly na samostatnou knihu.

Jandourkův nejnovější článek nepřináší nic nového. Je to ohřívání staré, již zkyslé politické polívčičky, kterou stejně nikdo konzumovat nebude. Akorát se tím balastem naplní publikační prostor v deníku, který ve skutečnosti nemá o čem psát. A tak recykluje neustále vyčpělá témata a plive na politické oponenty.

Rád bych ocenil autora za nějakou originální myšlenku, ale nemám za co. Jandourek to publikoval sice až v pátek 13. 9. 2024, ale mezitím se u nás situace dramaticky změnila – kvůli hrozící povodni, která může zasáhnout podstatnou část území našeho státu. Jandourku, Ukrajina je až to poslední, co v této chvíli naše občany zajímá!

Vy i ostatní Fialovi propagandisté z redakce deníku „Forum24“ byste udělali nejlépe, kdybyste si vzali na sebe nějaké nepromokavé oblečení a přiložili ruku k dílu tam, kde bude třeba. Ale co čekat od jalových žvanilů, kteří od klávesnice vedou války až do konečného vítězství vyznavačů ideologie S. Bandery?

Jak známo, příklady táhnou. To bohužel u nás neplatí minimálně od října 2021, kdy se tato koalice dostala k moci. Zatímco „mašinfíra“ S. Gross (coby ministr vnitra) v době povodní 2002 si na sebe oblékl maskáče a letěl vrtulníkem do nejpostiženější oblasti tehdejších povodní, náš „pan profesor“ svolává krizový štáb, aby rozvážně mudroval o tom, co by se mělo udělat.

To je vskutku směšná, tragikomická situace, která lépe než co jiného dokládá, jak na tom jsme. U nás naštěstí vždy všechny trampoty a svízele vyřešili občané sami – i bez vlády. Tak je tomu i dnes. Hasiči, kterým Fialova vláda odmítla zvýšit mzdy, budou paradoxně v první linii. Za to jim patří upřímný dík všech občanů a voličů. Až budete za týden přemýšlet, komu ten hlas „hodíte“, vezměte tuto skutečnost v úvahu.

Doufejme, že aspoň teatrální nečinnost Fialovy vlády otevře oči i těm naivním a důvěřivým občanům, kteří se na svět stále ještě dívají přes růžové brýle. Raději hrst pravdy než pytel naděje. Tak to říká jedno české přísloví. Zdravý rozum je víc než tiskové konference nejrůznějších mudrlantů, kteří v kritické chvíli nedokáží ani hnout prstem.

Pokud se i ty mátohy z mediální žumpy zvané „Forum24“ zmůžou k nějakému činu, pak by se mohlo změnit i dosud špatné hodnocení tohoto nepovedeného „hlídacího psa demokracie“. Do té doby bude stále platit toto konstatování: Sloužíte „fialovému hnusu“ a zavíráte oči před „fialovou totalitou“! Tak se rozumný člověk, profesionální novinář ani slušný občan nechová. Dějiny vás po zásluze odsoudí jako ten nejhorší „odpad“ společnosti.

Odkaz na příslušný článek J. Jandourka:

https://www.forum24.cz/zuzana-majerova-prozkoumala-obsah-sve-hlavy-a-zjistila-ze-je-u-nas-fialova-totalita-ona-je-velmi-originalni

14. 9. 2024

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

práce Svobodných novin

(Koumák, 4. 10. 2024 17:22)

Milá redakce, máte-li dost času na čárkování fialové barvy ve vysílání České televize, snad by stálo za to najít si čas i na ověřování a editaci textu. Těch faktických chyb! Paní Pokorná Jermanová je nejmenuje Jarmila, ale Jaroslava! Na ČT pracuje Nina Ortová i Klára Ottová, nikoli Nina Ottová. A tak dál a dál. Šlendrián zachvátil Svobodné noviny!