Jdi na obsah Jdi na menu
 


Součkova ČT „zfialověla“, šlendrián v práci pokračuje…

21. 6. 2024

Cosi se i v ČT změnilo po evropských volbách…

Kdo pravidelně sleduje vysílání ČT, tomu nemohly uniknout „kyselé obličeje“ řady redaktorů a moderátorů po volbách do Evropského parlamentu. Někteří z těchto televizních poskoků a patolízalů si dokonce udělali „výlet“ do Bruselu, aby u toho „vítězství“ údajných demokratů okolo Uršuly a jejích „kámošů“ byli osobně přítomni. Leč – dopadlo to jinak. Z vítězství se stala historická prohra a v některých zemích málem politické „drama“. Jen u nás stále slyšíme obehranou písničku o „boji proti populistům a extremistům“. Fiala se tím holedbá u každých voleb, ale výsledek se zatím pokaždé rovnal NULE.

Nový generální ředitel České televize (ČT) Jan Souček je ve své funkci již skoro tři čtvrtě roku. Kdo čekal, že se s jeho nástupem neutěšená, po léta „zabetonovaná“ situace v této televizi změní k lepšímu, ten musí být velmi zklamán. Nezměnilo se vůbec nic. Dokonce v řadě případů se ukazuje, že situace je den ode dne horší a horší. Souček hrozí, že pokud nebudou schváleny vyšší televizní poplatky, bude muset propustit 300 zaměstnanců.

Jen ať jich propustí třeba polovinu! Molochu na Kavčích horách to jenom prospěje. Pouze pár desítek „vyžírek“ přijde o kšeft. Kvůli tomu však nemusíme naříkat. Stát je povinen i při minimálním počtu zaměstnanců zajistit provoz televize a rozhlasu. Nenechme se strašit apokalyptickými vizemi těch, kteří si zvykli na „balíky peněz“, které v ČT vydělávají díky poplatkům odváděným televizními koncesionáři.

Již jsem o tom psal nedávno v jednom ze svých článků. Návrh ministra kultury M. Baxy je i na naše poměry docela střízlivý. Dokonce i důchodci budou schopni těch pár korun navíc zaplatit. To je z bídy nevytrhne. Chtějí však vyšší kvalitu toho, co jim ČT nabízí. Nejde zdaleka o zrušený kanál ČT3, který starším občanům nabízel vzpomínkové pořady z časů jejich mládí a dospělosti.

Co je na práci ČT stále ještě nedostačující, ba přímo škodící naší svobodě a demokracii, je každodenní propaganda a lhaní od rána do půlnoci. Až s tím J. Souček skončí, pak si klidně může žádat o vyšší poplatky za ČT! (Totéž platí i o ČRo.) Do té doby – ani náhodou. Nelze platit vyšší poplatky za nekvalitní práci! Neudělal by to žádný rozumný podnikatel. Stejně zodpovědně se musí chovat i stát!

Přitom netvrdím, že všechno, co ČT natáčí a na čem dlouhodobě participuje, musí být nutně špatné. Občas se objeví i úspěšný „projekt“. (Do vysílání veřejnoprávní televize ovšem nepatří ani diváky oblíbená „Star Dance“, ani soutěž „Peče celá země“. Je to „bulvární“ nešvar, který přinesl do ČT předchozí ředitel P. Dvořák z komerční televize NOVA.)

ČT odvádí celkově velmi špatnou, nekvalitní až podprůměrnou práci. Ze všeho nejhůř si počínají redaktoři (nikým nekontrolované a namyšlené primadony) televizního zpravodajství a publicistiky (z té zůstaly jen dva nekvalitní propagandistické tituly: „168“ a „Reportéři ČT“). Ti všichni jsou na okamžitý vyhazov. Již včera bylo pozdě. Nad poměry kvůli omezenému financování si stále žijí sportovní redaktoři. Tam je rovněž nutno provést zásadní personální škrty. Ať se jdou živit někam jinam a něčím jiným!

To, co vidíme a slyšíme denně z televizního zpravodajství, je prachsprostá směs demagogie, politického aktivismu, arogance, nevzdělanosti a pologramotnosti jak redaktorů a moderátorů, tak i pozvaných hostů. Často to jsou podobní „týpci“ jako ti drzí „bruselští svazáci“, kteří se divákům vysmívají do obličeje. Stačí jen málo, aby člověk pochopil, že v jiných televizích panují zcela odlišné poměry. Jiné je nejen vystupování moderátorů, ale i nabídka informací, které v ČT nikdy nezazní.

Z ČT se totiž mnohem víc nedozvíme – než dozvíme. Okruh odvysílaných zpráv bývá tak minimální, uzoučký, že horší to už ani nemůže být. Kdo sleduje zahraniční televize, tomu to vysvětlovat nemusím. Jsme na tom s informacemi (okleštěnými a navíc účelově podávanými) daleko hůř, než jak tomu bývalo za časů soudruha Jana Zelenky. Tehdy jsme všichni věděli, že ČST hlásá politiku KSČ a SSSR. A když se objevila nějaká informace „navíc“, byl to svého druhu jakýsi „bonus“. Co bychom dnes za takové „bonusy“ dali, že ano? Až tak hluboko klesla úroveň zpravodajství ČT. Řešit se to dá jedině okamžitým zrušením této propagandistické televize!

Je proto s podivem, že tyto nevyhovující poměry nikomu nevadí. Že to vyhovuje Fialovým politikům, tomu se nemůžeme divit, protože ČT jim dělá pomyšlení – za peníze televizních koncesionářů. Takové chování se rovná obyčejné krádeži! A co na to říkají „morální majáky“ z řad našich popletených pseudointelektuálů z pražské kavárny? Ty raději mlčí. Stačila přece ostuda, kterou si mnozí z nich udělali tím, že do funkce prezidenta republiky v lednu 2023 zvolili „zelenou gumu“, komunistického rozvědčíka „Pávka“. Od té doby se už nikdo z nich nefotografuje v oknech té části Pražského hradu, která patří Kanceláři prezidenta republiky. Ano, i k tomu všemu byla zneužita Česká televize! Být na místě J. Součka, okamžitě bych z funkce odstoupil. Stejně bude vyměněn po parlamentních volbách 2025. A s ním budou muset odejít všichni jeho dnešní věrní poskoci.

─────

ČT zamlčela demonstraci před budovou na Kavčích horách!

Informaci o ní přinesl levicový server „A2larm“ pod titulkem: „Chceme pravdu“ a „dělejte svou práci“, skandovali lidé před Českou televizí (A2larm.cz, 17. 6. 2024). Byla to ve skutečnosti demonstrace asi 200 účastníků na protest proti jednostrannému informování o situaci v Gaze a o konfliktu mezi organizací Hamás a Státem Izrael.

Na tomto shromáždění se hovořilo o genocidě Palestinců (zabito bylo 16 000 dětí a dalších 41 000 jich bylo zraněno). Nejednalo o první protiizraelskou demonstraci v Praze. Tentokrát se na ní J. Síkela ani D. Drábová nehalili do izraelské vlajky: naopak tam vlály ty palestinské. V každém případě se jedná o pozoruhodný protest převážně mladých lidí proti propagandě šířené z Kavčích hor.

Nechápu, že J. Souček nic nedělá a mlčí k tomuto způsobu informování v médiu, jež o sobě tvrdí, že je „veřejnoprávní“. Takový skandál by na západ od našich hranic žádný televizní ředitel nepřežil. U nás, zdá se, přežije cokoliv. V tom je ten rozdíl mezi skutečnou demokracií a tou „naší demokracií“ (spíše „demogracií“).

─────

Dvě „fialové“ průkopnice z ČT24. A další, poněkud „opožděná“…

To datum by mělo být vytesáno do nějaké mramorové desky ve vestibulu hlavní budovy ČT na Kavčích horách. Dne 18. 5. 2024 v dopoledním zpravodajském pořadu „Studio 6“ na ČT24 se objevily hned dvě redaktorky ve fialových barvách. Z jejich uvědomělého gesta bylo zřejmé, že se tímto způsobem rozhodly manifestovat svou podporu premiéru P. Fialovi. Kdyby to nebyl patologický lhář a politický podvodník, jakého jsme tady od roku 1989 ještě neměli, pochopil bych to. Jistý druh žen právě okolo těchto životních ztroskotanců krouží jako mouchy okolo mucholapky.

„Předčítačka zpráv“ N. Reindlová si na sebe oblékla šaty ve světle fialové barvě. A jiná její kolegyně, B. Kroužková, která už má věk na nějaké experimentování ve světě módy dávno za sebou, se rozhodla složit hold brněnskému „profesůrkovi“ alespoň symbolicky: okolo krku si uvázala šáteček ve stejném odstínu fialové barvy, jakou měly šaty N. Reindlové. Na první pohled bylo zřejmé, že se jednalo o akci koordinovanou, a to jak v televizním studiu, tak i u jistého krejčovského mistra. (Že by u dámského krejčího Z. Bakaly?)

Podobný projev politické „vstřícnosti“ v ČT (někdo tomu říká: „vlezdoprdelismus“) jsme tady ještě neměli. Když to tak sleduji, nevzpomínám si, že bych něco podobného ve svém životě zažil. Od té doby to tyto dvě „pionýrky“ z Kavčích hor již nezopakovaly. Dost možná proto, že dostaly od svých kolegů/kolegyň nebo v okruhu přátel a známých vynadáno. Případy podobného patolízalství jsou i na naše poměry odpudivé. Pochybuji o tom, že to nějak zvýšilo popularitu P. Fialy. Spíše tomu bude naopak.

Třetí případ moderátorky oblečené do odstínu fialové barvy jsme mohli zaznamenat dne 17. 6. 2024 těsně před 19.00 hod., a to v relaci o počasí. Fialové šaty si k tomuto účelu oblékla meteoroložka T. Miková. Z mužského osazenstva redakce zpravodajství se zatím nenašel žádný podobný odvážlivec. Ženy to mají snazší, protože šaty často na sobě střídají každý den. Muži jsou v tomto směru konzervativnější. Kdysi provokoval J. Železný svými rudými kravatami. U tohoto bolševického synka to byl pouze rozmar. Kdoví, jak by se zachoval v současné situaci? Přesto ani v jeho případě nepředpokládám, že by si na sebe oblékl fialový oblek.

─────

Doženeme a předeženeme Babišovo ANO 2011 do r. 2025!

Zdá se, že v ODS není P. Fiala jediný, kdo stále ještě věří v úspěch této zkorumpované, morálně pokleslé a totálně prohnilé strany v parlamentních volbách 2025. Jako by mu nestačila porážka v těch evropských. Dnes jsem se dočetl na internetu o tom, že poslanec K. Krejza (ODS) tvrdí, že do těchto voleb ODS dožene Babišovo ANO 2011. To už jsme tady taky měli před mnoha desetiletími: doženeme a předeženeme americké imperialisty. To s oblibou tvrdívali někteří soudruzi u nás i v SSSR. Byly to jenom domýšlivé, nerealistické řeči. Stejně tak je tomu i s těmi kecy K. Krejzy.

Odkaz na rozhovor s ním je připojen za tímto článkem. Stejně tak i odkaz na text, z něhož vyplývá, že právě K. Krejza patří k těm morálně problematickým jedincům, kteří odmítli odsoudit chování ukrajinského nacisty v kanadském parlamentu, jakož i atentát na R. Fica. To je ten pravý politik, který nám tady bude rozdávat rozumy! Bohužel. Taková je celá ODS. Proto nemůže již v žádných příštích volbách uspět.

19. 6. 2024

‒ RJ ‒

─────

Odkaz na články:

https://www.fintag.cz/2024/06/19/do-parlamentnich-voleb-ano-predhonime-rika-poslanec-ods-krejza/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=1324511&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-6-2024/kdo-z-poslancu-odmitl-odsoudit-atentat-na-r.-fica-.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář