Jdi na obsah Jdi na menu
 


„Knihovníku“ I. Bartošovi se podařila parádní hláška

27. 6. 2024

piratska-strana.pngKdybych to měl upřesnit, napsal bych, že lidovci nepřiletěli z žádné planety naší sluneční soustavy, ale rovnou ze středověku. Jako by z oka vypadli inkvizitorovi Jindřichu Františkovi Bobligovi z Edelstadtu. Trpí nejen selektivní „ztrátou paměti“, která se týká jejich členství v komunistické Národní frontě (1948-1989), ale i novým „politologickým“ jevem, jenž bývá označován jako „schizofašismus“. Ten se mimo jiné projevuje „nálepkováním“ politických odpůrců coby „fašistů“, „nacistů“ nebo „Putinových užitečných idiotů“.

Předsedu strany „Pirátů“ (= České pirátské strany) Ivana Bartoše jsem v minulosti kritizoval v řadě svých článků již mnohokrát. Vlastně ‒ ani si nepamatuji, že bych ho někdy za něco pochválil. Nejspíš nebylo proč. Pokud pominu fakt, že tento odpudivý, „umaštěný“ politik, kterého bych se bál dotknout byť jen hodně dlouhým klackem nebo holí, ve mně vždy vzbuzoval naprostý odpor. Byl a je pro mě symbolem toho, že politici současné garnitury jsou nevzdělanci a pologramoti. Samotný Bartoš není schopen pronést delší projev, aby nesklouzl do roviny nespisovného jazyka. To by se profesionálnímu politikovi stávat nemělo nikdy!

Navzdory všem výhradám, jež se tím nijak nezmenšily, musím naopak s uznáním konstatovat, že jedna věc se Bartošovi přece jen podařila: Dokázal pravdivě a velice přiléhavě pojmenovat stav, jaký momentálně vládne v „umírající“ partaji „černoprdelníků“. (Jejich politici se prý cítí uraženi, když je takto někdo označuje.) Aktuálně má KDU-ČSL něco mezi 1 až 2 procenty preferencí. Podle mých odhadů jsou již na „nule“ a brzy budou v „záporných“ číslech.

Politikům KDU-ČSL to přesto nevadí a rádi fantazírují o tom, jak se v krajských a senátních volbách rozrostou řady jejich zvolených zástupců. Patřím k těm, kteří si už ani neklepou na čelo, protože toto gesto považuji za zbytečné. Koho chce Bůh potrestat, toho raní slepotou, jak se dočítáme v Písmu svatém. „Pánbíčkáři“ z KDU-ČSL by to měli znát, ale nejspíš Bibli viděli jen někde vystavenou v knihovně, aniž v ní mohli zalistovat.

O tom, že nás lidovci táhnou do středověku – za aktivního přispění známého „profesůrka“ z Brna, rovněž jednoho z těch obdivovatelů B. Posselta ‒, píšu opakovaně. Nejnovější příhoda s tweetem I. Bartoše to potvrzuje. Inu, více očí více vidí. Proto jsem rád, že nejsem sám, kdo na tragický stav uvnitř KDU-ČSL již dlouhodobě poukazuje. Škoda jen, že si toho ostatní politici dosud nevšimli. Měli by si zajít k „očaři“, případně i k „ušaři“, aby se jejich kondice před podzimními volbami zlepšila.

To, o čem píše I. Bartoš, je jen doplněním toho, co jsme v nedávné minulosti mohli sledovat u politiků někdejší „historické“, údajně křesťanské strany. Máme ještě v živé paměti výroky poslance Š. Hellera, který byl vloni na sjezdu sudeťáků (nejspíš inkognito) a jenž letos navrhl prezidentu republiky, aby vyznamenal B. Posselta. V rámci poslanecké debaty ohledně „manželství pro všechny“ jmenovaný poslanec prohlásil toto: „Hovězí je hovězí a kuřecí je kuřecí.“

V případě poslance Š. Hellera jde o symbiózu tradičního „černoprdelnického“ reakcionářství a do maxima vybičované „rusofobie“, jež se projevila v různých podobách: od požadavku na zkrácení rozpočtu Kanceláře prezidenta M. Zemana (po nástupu P. Pavla se to muselo znovu navyšovat) až po odstranění jména sovětské kosmonautky V. Těreškovové z názvu jedné ulice v Českých Budějovicích. Přitom Heller v „Budějicích“ nebydlí, pouze tam údajně pár dní v měsíci úřaduje – jako bývalá „sekretářka“ jiného černoprdelnického „reakcionáře“ J. Bartoška. Ani on nepochází v jihočeské metropole, nýbrž z Dačic na Jindřichohradecku (na rozhraní Čech a Moravy).

Ano, je to vůbec poprvé, kdy „Piráti“ takto radikálně zareagovali na někoho jiného než na ODS. Tam to vždycky „skřípalo“ ve vzájemných vztazích, a to již od časů známého „vězeňského“ autobusu z kampaně před parlamentními volbami 2017. Lidovci si dávali dobrý pozor, aby nikoho „nenamíchli“. Tentokrát si „zavařili“ sami – díky hlouposti svých politiků.

Nabízím čtenářům SN plné znění textu, který zveřejnil na síti X (dříve Twitter) předseda „Pirátů“ I. Bartoš. V článku s názvem „Pořídím si dalekohled, abych se mrknul, z jaké planety přicestovali. Bartoš se ostře pustil do lidovců“ nás o nejnovějším incidentu informuje (nová) redaktorka deníku „Forum24.cz“ Dominika Machová (Forum24.cz, 23. 6. 2024).

Dotyčný Bartošův text zní: „Lidovci: Trestat lidi za bezdětnost je v pohodě, protože můžou adoptovat. Asi si pořídím hvězdářský dalekohled, abych se mrknul, z jaké planety k nám lidovci přicestovali a zda se jim nedá pořídit zpáteční letenka.“

Na celou věc se dívám mnohem realističtěji než I. Bartoš. Stačí tyto zoufalce nechat být. Čím víc bude podobně hloupých výroků, o to rychleji tato zbytečná strana, plná zbytečných politiků, zmizí z naší politické scény. Stane se tak nejspíš již na podzim – při krajských a senátních volbách. A zcela jistě o rok později (2025) u těch parlamentních. Po všech malérech, které se okolo koalice SPOLU v minulosti již odehrály, nepochybuji o tom, že strany „Pětikoalice“ skončí brzy na smetišti dějin.

Lidovci žijí utkvělou představou, že jedině ti občané (nejlépe členové KDU-ČSL), kteří nasekají kupu dětí (3 až 5), mají právo na výhody. Jako by bylo povinností ostatních občanů financovat jejich početné rodiny. Ať si je živí sami, a to z peněz, které si vydělají vlastní poctivou prací! Proč bychom je měli živit my ostatní ‒ z principu nespravedlivě nastavených daní?

Jen tak mimochodem: Jurečka má 5 dětí, Hladík rovněž 5 dětí, Zdechovský 4 děti a Bělobrádek 3 děti. Na B. Kollára ze Slovenska ovšem nikdo z nich nemá: ten má 13 dětí s dvanácti ženami. Vlastně jeden „konkurent“ by tu byl: Francký kupec Sámo (Samuel ?), údajný „král Slovanů“, který vytvořil v letech 623-658/661 ve střední Evropě první předstátní útvar zvaný „Sámova říše“, měl podle tvrzení kronikáře Fredegara s dvanácti manželkami 22 synů a 15 dcer.

A tak si tady žijeme, v tom našem „zaprděném Česku“!

23. 6. 2024

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář