Jdi na obsah Jdi na menu
 


Předsedkyně EK Leyenová je prý pomatená!

28. 9. 2020

Motto: „Dej pitomci razítko a funkci a on ti udělá ze života peklo.“ (Lidová moudrost)

 

Pod bombastickým titulkem Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová se totálně pomátla zveřejnily „Parlamentní listy“ dne 22. 9. 2020 dotaz čtenáře, jenž se označil jako „Tvrdoň7“. Otázka je adresována jednomu z lidoveckých europoslanců – Tomáši Zdechovskému. O tomto politikovi je známo, že patří k vyhlášeným bruselským „podkuřovačům“. Premiér A. Babiš ho svého času označil za „bruselského udavače“ a „vlastizrádce“.

Zdechovského kauza, kvůli níž čelil on i jeho rodina výhrůžkám smrtí, mezitím vyšuměla: Policie ČR nikoho neobvinila. Zdechovskému zůstala jen špatná pověst a strach, že si to s ním jeho odpůrci vyřídí, když u toho nikdo nebude. Žít s tímto pocitem nebude jistě žádný med.

Tento europoslanec si za to může ostatně sám: Kdyby se nepotřeboval pořád k něčemu vyjadřovat a tlačit se před televizní kamery, měl by pokoj. Svůj nadstandardní plat z EU má zatím jistý, ale znovuzvolení už nikoliv. Kdo by tohoto politického kašpara, který dělá naší zemi jen ostudu, příště volil? Bude si muset najít nějakou práci. Já osobně bych ho poslal do dolů, aby poznal, co je to skutečná robota.

A čeho se dotaz čtenáře PL týká? Jedná se doopravdy o velice přesné vyjádření člověka, jenž sleduje dění v EU bez „růžových brýlí“, které naši politici fasují současně se složením přísahy poté, kdy byli do své funkce zvoleni. Posuďte sami:

„Když si přečtu něco o Leyenové, tak se mně jako pamětníkovi totáče ježí hrůzou zbývající vlasy na hlavě. EU je v podstatě mrtvá kobyla, zapřažen á do žebřiňáku, kde Leyenová na kozlíku práská bičem, nutí mrtvou, už dost zapáchající mršinu do tahu a ostatní členové eurověrchušky třesou vozem a navzájem se přesvědčují, jak hezky cesta ubíhá. Pár iniciativních poskoků běhá kolem vozu s větvemi, aby budili iluzi jízdy, a dav myšlenkových Eunuchů jim všem provolává slávu. A kdo tvrdí, že kobyla je mrtvá, případně že král je nahý, je ruský agent, xenofob, troll a já nevím co ještě. EU směřuje ke komunismu, plánované ekonomice, k zelené totalitě, k rozvratu rodin a k sociálnímu inženýrství. Mám dojem, že v západní Evropě už je povolena jen levice a zelení, co jde doprava a ke konzervatismu, to jsou extremisté. Nemáte také někdy dojem, že Brusel je šiřitelem progresivistického, neoliberálního, komunistického zla, které se v mnoha ohledech jeví jako to předlistopadové?“

Na otázku odpověděl dne 23. 9. 2020 europoslanec T. Zdechovský nikoli to, čím chtěl titulek „Parlamentních listů“ navnadit čtenáře, ale něco docela jiného. Čili: toto dezinformační periodikum vložilo do Zdechovského úst něco úplně jiného, než ve skutečnosti řekl. Jak známo, po zkušenostech s vyhrožováním kvůli Babišovu označení za vlastizrádce, je Zdechovský velmi opatrný. Navíc: byl to přece A. Babiš, kdo hovořil o europoslankyni M. Holmeierové jako o „pomatené“! Bylo to proto, že v doprovodu našich europoslanců T. Zdechovského a M. Peksy přijela na jaře letošního roku (ještě před „koronavirem“) do Prahy na kontrolu, jak že se to má s těmi eurodotacemi pro Babišovy firmy. Koho vůbec mohlo napadnout, že by Zdechovský řekl o nějaké političce z EU, že je pomatená? Pomatený je ten, kdo to tvrdí!

Velký bojovník proti A. Babišovi, T. Zdechovský, odpověděl jako ten největší „opatrník“ (někdo by zvolil výraz „přizdis*áč“). Napsal: „Dobrý den, nemůže být pochyb o tom, že tlaky ze strany progresivní levice jsou v Evropě i v rámci EU velice silné. Snažím se proti těmto tendencím bojovat a chci, aby byly více slyšet konzervativní hlasy. S pozdravem Tomáš Zdechovský“

 

zdechovsky-jako-vojak.jpg

Copak je to za vojáka? Také jste ho nepoznali? To je přece T. Zdechovský, který v době „koronaviru“ absolvoval vojenský kurs pro tzv. aktivní zálohy. Že by tento „konzervativec“ a „vlastenec“ byl připraven použít svůj samopal proti islamistickým vetřelcům, kteří chtějí rozvrátit naši tisíciletou křesťanskou kulturu?  A co na to jeho kolegyně z EP M. Šojdrová, známá „zachránkyně syrských sirotků“ z Afghánistánu a Pákistánu?

─────

Ten, kdo sleduje situaci v našich sdělovacích prostředcích, dobře ví, že o nejrůznější mediální „výkřiky“ T. Zdechovského a dalších lidoveckých politiků se nejvíc starají (lépe: pečují) právě dezinformační „Parlamentní listy“. Kolik jim za to lidovci platí, o tom můžeme pouze spekulovat. Asi jim příliš nezáleží na pověsti, protože tu už má KDU-ČSL stejně zničenou a nic se s tím dělat nedá. Na volební vítězství, ba ani na jakýkoli úspěch ve volbách se s touto zátěží spoléhat nedá.

Lidovci jsou odepsanou politickou stranou, která bude ještě dva tři roky vegetovat na naší politické scéně, než definitivně zmizí, protože voliči již tuto partaj přestali volit. Více než dvacetitisícová členská základna je jim k ničemu. Jedná se totiž vesměs o pasivní jedince, kteří pro stranu nic nedělají. Být členem strany jenom proto, abych mohl tu a tam hodit této partaji volební lístek do volební urny, je příliš málo. Svět se mezitím posunul někam jinam. Bohužel – pár lidí z KDU-ČSL si toho zatím nestačilo všimnout.

„Parlamentní listy“, jak se o tom opakovaně přesvědčuji, publikují vytrvale všechny možné výroky tohoto europoslance. Buď to dělají po dohodě s ním (a s vědomím současného vedení KDU-ČSL), nebo je to škodolibá kampaň tohoto periodika proti této „baště“ českého konzervativismu. Ostatně – T. Zdechovský kritizuje EU za všechno možné, např. za údajný zákaz prezervativů, který se prý v Bruselu docela vážně připravuje.

Není jasné, proč T. Zdechovský zůstává europoslancem, když mu tolik věci na EU vadí. Lépe by bylo mandát složit a vrátit se k nějaké užitečné práci pro ČR. Důvod je zřejmý: kde by dostal čtvrt „melounu“ měsíčně za hloupé žvanění? V naší zemi, kde stále ještě pracují tisíce lidí za minimální mzdu, sotva.

24. 9. 2020

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář