Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hloupý politik neprosadil svůj scestný návrh?

26. 5. 2021

Motto: „Největší problém této země je, že se v Poslanecké sněmovně potulují strašidla, hlupáci s titulem za 14 dní v Plzni a opozice!!!“ (Názor čtenářky z internetu)

 

Kdo již nějakou dobu sleduje naši politickou scénu, a to pár měsíců před volbami, kdy nervozita narůstá a šance jistých politiků na znovuzvolení se zmenšují den ode dne, toho nemůže jen tak něco překvapit. Vlastně vůbec nic. Tím méně chaotické, nelogické a protismyslné jednání lidovců.

O této „černoprdelnické“ partaji, KDU-ČSL, je všeobecně známo, že sdružuje ve svých nejvyšších politických patrech ty nejhloupější, nejubožejší a nejnemravnější jedince, kteří jsou schopni propůjčit se každé špatnosti. Vždy totiž platilo, že lidovci jsou ty největší politické korouhvičky, kolaboranti a škůdci českého národa. Na tom se za desítky let během stoleté existence této strany nic nezměnilo ani nezlepšilo.

Ve svých četných článcích, v nichž se zabývám historií i současností této, kdysi katolické strany, píšu o lidovcích jako o „nejsmradlavější žumpě“ naší politiky. Až tento „odpad“ bude na podzim, po volbách, z politiky nemilosrdně vymeten, všichni slušní občané a voliči si oddechnou.

Jelikož aktivity KDU-ČSL sleduji již od počátku 90. let 20. století, nelze se divit tomu, že žádný jejich prohřešek nenechávám bez odezvy. Stejně tak i dnes, v úterý 25. 5. 2021, kdy pokračuje jarní zasedání Poslanecké sněmovny (PS) – před prázdninami. Poslanci finišují, protože kvůli politickým hrátkám okolo Vrbětic a pandemii „koronaviru“ nestihli projednat všechno, co měli naplánováno. Spousta zákonů opět „spadne pod stůl“, protože individuální a parciální zájmy některých politiků měly přednost před potřebami občanů. Však jim to voliči na podzim spočítají!

Právě dnes, 25. 5. 2021, se politici lidovců opět vyznamenali. Již na dopolední tiskové konferenci před zahájením schůze PS oznámil předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL J. Bartošek, že navrhne k projednání na plénu PS bod, který se bude týkat odvolání nedávno zvolené „katolické“ ekonomky H. Lipovské z Rady České televize (ČT). A také odložení termínu volby zbývajících několika členů této rady na pozdější dobu, a to pravděpodobně až po volbách, aby ČT mohla ještě nějakou dobu „kopat“ za opozici.

To je totiž ten hlavní důvod politických tanečků okolo Rady ČT. Ideová spřízněnost některých redaktorů ČT s opozicí jde dokonce tak daleko, že tito pánové začali nosit v klopě svého saka českou vlaječku (Železný, Kubal aj.). V kontextu s jejich „protičeskou“ propagandou je to doopravdy legrace k popukání. Možná si ti pánové ani neuvědomili, jak jsou trapní a směšní zároveň.

Těmto „demokratům“ vadí všichni kritikové současného ředitele ČT P. Dvořáka (Lipovská, Veselý, Matocha), nikoli fakt, že tento politický „převlékač kabátů“ vstoupil do KSČ v září 1989, kdy už kdekdo v této zemi věděl, že komunisté půjdou brzy od válu. Nejen zmíněným redaktorům ČT, ale i mnoha poslancům stále není jasné, že televize „veřejné služby“ nemůže jednostranně upřednostňovat pouze jednu skupinu politických názorů, zvát do vysílání stále stejné „ksichty“ a navíc si nechat provoz této televize hradit z peněz televizních koncesionářů: ti mají platit a držet hubu. To je samozřejmě stav naprosto neudržitelný. Bez zásadních personálních změn nelze v ČT dosáhnout nápravy.

Zoufalé počínání jistých politiků „opozice“ je motivováno výhradně snahou udržet neudržitelného P. Dvořáka v jeho ředitelském křesle. Proto vadí všichni, kteří volají po jeho rezignaci – včetně H. Lipovské. Ta se dopustila „smrtelného“ hříchu tím, že si dovolila poukázat na střet zájmů tohoto „komerčního“ ředitele ČT. Přes nabubřelé řeči J. Bartoška nakonec na jednání pléna PS jeho návrh neprošel: z přítomných 183 poslanců jej podpořilo pouhých 66 „opozičních“ hlasů. (České noviny, 25. 5. 2021, 16:19) Zdravý rozum zvítězil nad nerozumem. To je dobrá zpráva v záplavě jiných, méně dobrých zpráv!

Na samotném hlasování poslanců by nebylo nic tak divného, protože v PS se hlasuje pořád o něčem a často i o věcech, které žádný smysl nemají. PS je jen „hlasovací mašina“, která často mele naprázdno a z níž většinou vypadnou jen samé legislativní nedodělky nebo přímo zmetky. Nejlepším důkazem jsou stále nové a nové „novely“ již přijatých zákonů.

Pohled na naši dolní komoru parlamentu, Poslaneckou sněmovnu, je doopravdy více než tristní. Na rozdíl od ostatních zemí civilizovaného světa se ČR liší tím, že v čele PS stojí slabý předseda bez autority a respektu, pocházející z dosud nejsilnější vládní strany (= ANO 2011), která neustále oslabuje. Kdybychom u nás měli O. Cromwella, byl by tento spolek politických vyžírek a lehkoživek dávno rozehnán. U nás je nemá kdo rozehnat – a sami se rozpustit a vypustit nechtějí. Proto ta podivná politická agónie potrvá ještě další čtyři měsíce – až do podzimních voleb.

Ve „sralbotkovském“ Česku sice máme obě komory parlamentu, avšak v politice nám chybí skutečné osobnosti. Ti jedinci, kteří zahřívají svými zadky lavice v PS a v Senátu jsou pouhé atrapy politiků, lidé, kteří nás stojí zbytečné peníze a z nichž není žádný užitek. A tak se zdá, že onen zahnívající rybník, zvaný Poslanecká sněmovna, bude na Malé Straně smrdět dál, dokud ty polomrtvé ryby neleknou. Je to věru smutný obrázek naší politické reality.

Jak již bylo uvedeno, lidovecký poslanec J. Bartošek dnes, 25. 5. 2021, neprosadil jeden ze svých dalších hloupých návrhů. Má jich už na svém kontě hezkou řádku. Pikantní na celé věci je to, že tento pokrytecký „pánbíčkář“ požadoval, aby byla odvolána televizní radní, kterou původně navrhla Česká biskupská konference a speciálně kardinál D. Duka. Ten opakovaně v posledních dnech tuto mladou katoličku a ekonomku osobně podpořil. Učinil tak navzdory zpochybňujícímu stanovisku názorově nepevného olomouckého arcibiskupa J. Graubnera, známého příznivce sudetských Němců. (Nadbíhání německým „náckům“ mají ve svém neoficiálním „programu“ zejména lidovci, ale i TOP 09 a ODS.)

Bývaly doby, kdy politici lidovců hájili zájmy věřících občanů, hlavně z religiózních regionů Moravy. Tehdy mívali lidovci ještě poměrně velkou voličskou základnu. Postupem času však KDU-ČSL začala rezignovat na tradiční, katolický program. Přímým důsledkem je zmenšující se podpora tradičních voličů. Dnes je jich jako do mariáše: mohl by je hledat s lucernou ve dne. Současná KDU-ČSL se pod vedením předsedů z generace tzv. Husákových dětí (Bělobrádek, Výborný, Jurečka) stala stranou personálně zdecimovanou a programově „vytunelovanou“. Připomíná skořápku prázdného vajíčka – bez obsahu. Kdyby to byla aspoň krásně malovaná velikonoční kraslice! Bohužel – není.

Až budou jednou historici zpracovávat naše polistopadové dějiny, jistě se nezapomenou zmínit o všech známých politických hrátkách této prohnilé partaje. Nepochybuji o tom, že zaznamenají i jméno poslance J. Bartoška – jako odstrašující příklad toho, jak nemá vypadat a jak si nemá počínat politik křesťanské strany. Kdyby se o všech politických „kotrmelcích“ našich lidovců dozvěděla A. Merkelová, vzor k následování všech křesťanských politiků nejen v Evropě, dozajista by naše „lidovce“ nepochválila.

Ono je to vlastně šumafuk. Na podzim politici KDU-ČSL stejně volby „projedou“ a skončí na Úřadu práce. Být na místě „Pasáčka vepřů“, dávno bych ten trapný spolek politických vyžírek a trafikantů rozpustil a vypustil. Čím dříve, tím lépe.

25. 5. 2021

‒ RJ ‒

─────

P. S.

Právě se z televize dozvídám, že poslanec D. Feri (TOP 09), známá kopie americké aktivistky A. Davisové, oznámil rezignaci na svůj poslanecký mandát i na své místo na kandidátce koalice SPOLU pro nadcházející volby. Reagoval tak na základě údajně nepravdivých obvinění ze sexuálního obtěžování mladých žen a dívek. Podobnou sebereflexi nyní očekávám od lidoveckého poslance O. Benešíka, který se v r. 2018 zapletl do trestné činnosti, avšak dodnes z toho nevyvodil politickou zodpovědnost. Nyní má možnost to napravit. Může se inspirovat příkladem mladého politika TOP 09. Zachová se jako chlap, nebo jako „přizdis*áč“?

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář